Počeli radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Zelenoj zoni, najavljene nove investicije

U Zelenoj zoni danas je zvanično počela izgradnja dela atmosferske kanalizacione mreže u dužini od 220 metara, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 13,5 miliona dinara. Sa ovim i prethodno završenim radovima sve parcele biće pokrivene kanalizacionim cevima u ukupnoj dužini od 510 metara, rečeno je na konferenciji za novinare povodom početka ovih radova.

Kanalizacione cevi koje su spojene elektrofuziono i postavljene na betonske stope debljine 20 cm su od polietilena velike gustine. S obzirom na to da se sve vreme tokom izvođenja radova vodilo računa o kvalitetu materijala, od iste plastične mase su i šahte, rečeno je ovom prilikom.

Sve cevi su predviđene za ugradnju na malo većoj dubini, od 6 do 8 metara. Sva atmosferska voda biće sprovedena u prihvatni šaht, koji je prošle godine urađen, odakle će voda biti preusmerena u reku Veternicu.“, objasnila je ovom prilikom Ljiljana Mihajlović, tehnička direktorka Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pozvao je sve zainteresovane privrednike da svoj kapital ulažu u ovu industrijsku zonu.

„Ovo je još jedna u nizu investicija koju grad ulaže u Zelenu zonu, kroz koju svakodnevno prođe 3700 ljudi, koliko Aptiv trenutno zapošljava, a do kraja tekuće godine u ovoj fabrici biće još 500 zaposlenih.“, istakao je ovom prilikom prvi čovek Leskovca.

Prilikom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik je izneo podatke i za druge važne investicije u gradu. Između ostalog, bilo je reči o plantaži nekadašnjeg „Navipa“, koja je nedavno prodata. On je izrazio uverenje da će u njegovom mandatu na ovom prostoru biti izgrađena jedna od vinarija:

„Imam saznanje da je jedan ozbiljan privrednik iz Beograda kupio Navipovu plantažu od 500 hektara, što je lepa vest. ja sam siguran da će tu biti izgrađena jedna od dominantnih vinarija, a to povlači i obavezu Leskovca ili države da izgradi i puteve na području Vinarca, Gornjeg i Donjeg Stopanja, mesta koja gravitiraju ka „Navipu“.

Izvođači radova na atmosferskoj kanalizaciji, koja bi trebalo da bude završena u roku od dva i po meseca, jesu „AB KOP“ i „Zadruga Pionir“ iz Vlasotinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *