Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prvomajskoj ulici

U Prvomajskoj ulici u naselju Radeta Žunića počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od 305 metara, koja bi trebalo da bude završena u roku od 60 dana, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj ovim povodom. Za ove radove je iz budžeta grada izdvojeno 5,8 miliona dinara, a izvođač radova je preduzeće „Poslovnost“ iz Niša.

Postojeće azbestne cevi biće zamenjene polietilenskim, a reč je o nastavku radova koji su započeti u ulici Rade Žunić, gde je 900 metara vodovodne mreže već završeno, a povezani korisnici se vodom snabdevaju iz novih cevi.

Što se tiče radova u ulici Rade Žunić, plan je da se danas postavi i poslednja cev i time ćemo doći u sizuaciju da sa ispiranjem i prevezivanjem imamo završene radove u toj ulici.“, kazao je novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je da su ovi radovi od velikog značaja za stanovnike i da će Grad Leskovac nastaviti sa ulaganjima ovog tipa:

„Za građane koji su povezani na ovu mrežu radovi će doneti veliki benefit, zato što je zbog čestih havarija bilo onemogućeno adekvatno snabdevanje naših sugrađana. Cilj nam je da zapostavljenu mrežu staru pet decenija rekonstruišemo i da stanovnici našeg grada nemaju problema kada je u pitanju ovaj segment.“

Na novu vodovodnu mrežu u Prvomajskoj ulici biće povezano 40 korisnika iz 7 bočnih ulica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *