Počeli radovi na rekonstrukciji OŠ “8. oktobar” u Vlasotincu

Poslovi na kompletnoj rekonstrukciji Osnovne škole “8. oktobar“  u Vlasotincu počeli su danas, a učenici od prošle nedelje nastavu pohađaju u Osnovnoj školi „Siniša“ Janić“ i Tehničkoj školi, odnosno Gimnaziji. Stari nameštaj biće prebačen u DTV Partizan.

“Kao što je prethodno renovirana OŠ „Siniša Janić“, tako će se raditi i škola „8.oktobar“ – od poda do plafona – ostaju samo zidovi. Mala zgrada u kojoj je kuhinja se ruši i gradiće se nova. Projektanti nisu dozvolili da se rekonstruiše, pošto je reč je o montažnom objektu. Stolarija, iako relativno nova, zameniće se kvalitetnijom koja će ispuniti određene standarde, a od izvođača smo tražili da pažljivo demontira postojeću kako bi mogla da se iskoristi na drugim objektima – kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Radove vredne nešto više od 144 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a izvodi Ekspertuniverzal iz Beograda, sa svojim podizvođačima. Rok za završetak radova je 210 kalendarskih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *