Porodica Stamenković dobila stan na korišćenje u zgradi za izbeglice i interno raseljena lica

Lokalna samouprava dodelila je stan na korišćenje porodici Stamenković u zgradi za smeštaj izbeglica i interno raseljenih lica u naselju Slavka Zlatanovića u Leskovcu. Ključeve, u ime svoje porodice, primila je Mileva Stamenković.

Ona je sa mužem došla u Leskovac 1992. godine iz Bosne i Hercegovine. Njih dvoje su prosvetni radnici u penziji, a zbog prirode svog posla tokom života morali su stalno da menjaju mesto boravka. Rat ih je zadesio u selu Donje Srnice u opštini Gradačac, nakon čega su se vratili u rodni Leskovac. Imaju jednog sina koji živi sa njima.

Suočena sa problemom nerešenog stambenog pitanja, Mileva Stamenković se obratila gradonačelniku Leskovca prilikom „otvorenih vrata“.

U zgradi u naselju Slavka Zlatanovića, postoji 20 stanova u kojima će od sada da živi ukupno 16 porodica izbeglica i interno raseljenih lica i četiri porodice socijalno ugroženog stanovništva . Stanovnicima zgrade, Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), obezbedio je ogrev za predstojeću zimu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *