Počinje redovna provera tunela “Predejane” i “Manajle” u Grdeličkoj klisuri

Koridori Srbije obaveštavaju javnost da će se u periodu od 8. do 31. maja vršiti redovan godišnji pregled sistema u tunelima „Predejane“ i „Manajle“. Ovaj posao obaviće  firma “AzVirt” u saradnji sa predstavnicima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, akreditovanim kućama i predstavnicima nadzornog organa.

Tokom ispitivanja planirano je da se prvo obustavi saobraćaj u levim cevima tunela „Predejane“ i „Manajle“ od 8.  do 19. maja,  a za to vreme će se odvijati dvosmerno saobraćaj kroz desne cevi navedenih tunela.

Dok je od 19. do 31. maja planirano da se obustavi saobraćaj kroz desne cevi, a za to vreme će se odvijati saobraćaj dvosmerno kroz leve cevi.

Iz preduzeća “Koridori Srbije” podsećaju da je u navedenim tunelima instalirana  najsavremenija oprema i da ista funkcioniše besprekorno od puštanja deonice u saobraćaj 18. maja 2019. godine.

Međutim, kako bi obezbedili važenje garancije, a u skladu sa klauzulama ugovora za opremanja tunela, Koridori Srbije su obavezni da organizuju redovan godišnji pregled.

Takođe treba istaći da su tuneli „Predejane“ i „Manajle“ najsavremeniji tuneli u našoj zemlji, a redovne provere omogućavaju da tuneli budu uvek u besprekornom stanju, zaključuje se u sopštenju za javnost Koridora Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *