Podela nagrada mladim talentima grada Leskovca , njih 38-oro sa prosekom 10,0 dobili po 100.000 dinara

Najuspešniji mladi Leskovčani, njih 301, dobili su ugovore o novčanim nagradama preko Fonda za mlade talente. Za ovu namenu iz gradske kase izdvojena je suma od 15,5  miliona dinara.

Među njima je trideset osmoro njih sa prosekom deset, koji su nagrađeni sa po sto hiljada dinara. Mladima je ugovore uručio predsednik Goran Cvetanović sa svojim saradnicima. 

Nikola Petrović iz okoline Grdelice studije je završio na Elektronskom fakultetu u Nišu, a potom postao prvi diplomirani master inženjer veštačke inteligencije sa tog univerziteta. Kako navodi, tokom školovanja bio je dobitnik raznih stipendija i nagrada za nadarene učenike, od kojih mu je najdraža ona koju je dobio od rodnog grada. Pored toga, učenik je prošlogodišnjeg Umrežavanja studenata, čiji je organizator Grad Leskovac. 

Od početka osnovnih akademskih studija,dobitnik ove nagrade je i Petra Jovanović, koja je završila prvu godinu master studija molekularne biologije i fiziologije sa prosečnom ocenom deset. U ime nagrađenih obratila se i Jovana Tričković, master teoretičar umetnosti.

Od 2013. godine do sada iz gradske kase je iz Fonda za mlade talente izdvojeno 165,5 miliona dinara, zahvaljujući čemu je nagrađeno 5300 mladih.

Misija ovog Fonda je podrška mladim, talentovanim, hrabrim Leskovčanima, koji su noćeći stubovi napretka društva i budućnost grada na Veternici. Cilj je da se najuspešniji motivišu da nastave sa predanim radom, poručio je predsednik Cvetanović, čestitajući prisutnima, zaposlenima u obrazovanju, učenicima, kao i svima koji  slave Svetog Savu, današnji praznik.

Predsednik Goran Cvetanović je mladim talentima predstavio Sanju Milošević i Stefana Kitanovića, koji su izabrani za narodne poslanike Skupštine Republike Srbije. U pitanju su nekadašnji mladi talenti grada Leskovca, koji su nagrađivani putem ovog fonda, a potom postali članovi Gradskog veća. Cvetanović je tom prilikom uputio poziv pojedinim prisutnim mladim talentima da budu deo njegovog tima.

Kako je najavljeno, novac će na račune nagrađenih mladih biti uplaćen već u ponedeljak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *