U 2023. godini povećan broj krivičnih dela u Leskovcu, ali i procenat rasvetljavanja

Uporedivši prošlu sa 2022. godinom, u oblasti suzbijanja kriminala došlo je do neznatnog povećanja broja krivičnih dela, sa 1290 na 1311. Međutim, isto tako, povećan je i procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, koji sada iznosi 72,13 odsto, istaknuto je prilikom predstavljanja rezultata rada Policijske uprave u Leskovcu za period od januara do decembra 2023. godine.

Prema rečima Tomislava Ilića, načelnika Policijske uprave u Leskovcu, u toku prošle godine registrovana su dva krivična dela ubistvo u pokušaju, a izvršeno je i teško ubistvo, koje pripada grupi porodičnih ubistava. U pogledu nasilja u porodici, broj krivičnih dela, kako dodaje, smanjen je za više od 16 procenata.

Govoreći o saobraćajnim nezgodama, Ilić je istakao da je registrovana ukupno 451 nezgoda.

Po pitanju suzbijanja narkomanije, realizovano je ukupno 216 zaplena opojnih droga, što predstavlja povećanje za 10 zaplena.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, a zabeležen je i manji broj prekršaja. Posebno je istaknuta činjenica da su pripadnici policije bili angažovani na obezbeđivanju utakmica, koje su se održavale na gradskom stadionu. Takođe, njihov rad je bio usmeren i ka stvaranju sigurnog i podsticajnog školskog okruženja.

Kada je u pitanju ilegalno posedovanje vatrenog oružja, u 2023. godini otkriven je znatan broj krivičnih dela. Kako je rečeno, tom prilikom oduzet je jedan ručni raketni bacač, više pištolja, automatska puška, tri ručne bombe, kao i više stotina pištoljskih i puščanih metaka. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *