PODRŠKA ZA POKRETANJE POSLA 30 OSOBA SA PODRUČJA GRADA LESKOVCA

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i menadžerka za ekonomski razvoj nemačke organizacije „Help“ Maša Bubanj, u Svečanoj sali grada, uručili su ugovore o donaciji finalnim korisnicima projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“.

Zahvaljujući ovakvoj podršci, u Leskovcu će 30 osoba moći da razvija svoju delatnost i na taj način obezbeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici. Među njima je i Sunčica Gorčić iz Bratmilovca koja je dobila opremu za svoju autolimarsku radnju. Ovim poslom, ne tako karakterističnim za ženu, Sunčica se bavi od 2010. godine.  Zanat je učila od svog supruga.

Nemačka organizacija Help je do sada u Leskovcu realizovala sedam projekat ekonomskog osnaživanja kroz koje je podržano 315 porodica i jedna kooperativa.Ukupna vrednost do sada realizovanih helpovih programa podrške u Leskovcu je preko miliona dinara.

Vrednost čitavog projekta koji podrazumeva nabavku opreme za podržane male biznise za Leskovac iznosi 72 000 evra uz učešće Grada u iznosu od 28 800 evra.

Vrednost projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ je oko 3 700 000 evra. Ovaj projekat  organizacija Help, uz donatorsku podršku u okviru „Nemačke razvojne saradnje“, realizuje od januara 2019. do decembra 2020. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji za četiri grada i šest ustanova za izvršenje krivičnih sankcija je skoro milion evra. Komponenta ekonomskog osnavživanja kroz podršku malih i mikro biznisa realizuje se u Kraljevu, Leskovcu, Nišu i Pirotu.