Gimnazija Leskovac u 2020. godini

Lokalna samouprava je svesna da obrazovanje predstavlja stub svakog razvijenog i stabilnog društva i istrajno radi na stvaranju uslova za kvalitetan i savremen nastavni proces u svih 25 osnovnih i 12 srednjih škola na teritoriji Leskovca, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Leskovca, u kojem podsećaju da je do sada samo u energetsku sanaciju zgrada škola uloženo preko 250 miliona dinara, a u izgradnju i sanaciju fiskulturnih sala 42,4 miliona dinara.

Sve škole na teritoriji našeg grada pripremaju tekstove o svom radu tokom 2020. godine, a koji će biti objavljeni na zvaničnim internet prezentacijama škola i sajtu grada Leskovca.

Na kraju prvog polugodišta školske 2020/2021. godine, koja se razlikuje od svih prethodnih, stiče se utisak da leskovačke škole i u ovim izmenjenim okolnostima dobro funkcionišu i da su se brzo prilagodile novom načinu rada. Među njima je i Gimnazija Leskovac, škola sa tradicijom dugom 140 godina, koja je prošle godine odlikovana Sretenjskim ordenom drugog reda za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti.

Orden je direktorki Gimnazije Dragani Cvetanović na prijemu u Predsedništvu Republike Srbije uručio predsednik Aleksandar Vučić.

Prijemu je prisustvovala i Brankica Stamenković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje u Leskovcu. U Svečanoj sali grada Leskovca neposredno nakon dodele Sretenjskog ordena je održana pres konferencija povodom priznanja koje je grad Leskovac dobio i odlikovanja Gimnazije i Narodnog muzeja Sretenjskim ordenom drugog, odosno trećeg reda.

U saopštenju podsećaju i da su povodom praznika Osmog marta,  gimnazijalci  pripremili program pod nazivom ” Vremeplov “, koji je bio namenjen Udruženju distrofičara i paraplegičara. Odlomcima iz života Leskovčana na dijalektu oslikane su različite epohe i prikazan je položaj žena u društvu, kao i kako su se momci nekada udvarali devojkama, a kako to izgleda danas. Pored gostiju iz ova dva udruženja, Gimnaziju je posetio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima.

Da je leskovačka Gimnazija rasadnik talenata i vrednih učenika, pokazuje to što  je u školskoj 2019/2020. godini čak 50 učenika koji su nosioci Vukove diplome. Oni nisu mogli da otputuju na nagradnu ekskurziju, pa je zbog toga Grad odlučio da ih nagradi novčanim iznosom od 25 hiljada dinara.Tim povodom je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju upriličena podela ugovora.

Hol ove škole odnedavno krasi novogodišnja jelka napravljena od knjiga, kojom su gimnazijalci uneli duh predstojećih praznika i novogodišnju euforiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *