Pogrešan poslovni potez ili “Nevena” smeta tajkunima?

nevena

Leskovac – Švajcarska firma „Chemoflor SA“ pokrenuće postupak za poništenje žiga novog proizvoda „Kosalia“ koji je plasirala „Nevena“ Leskovac.

„Chemoflor SA“ će od sudskih organa zashtevati donošenje privremene mere zabrane proizvodnje i prodaje svih proizvoda pod nazivom „Kosalia“ što će, kako su istakli, prouzrokovati meru povlačenja i uništenja sve robe koja se nalazi na tržištu pod ovim nazivom.

Prema tvrdnjama „Chemoflora“ upotrebom imena „Kosalia“ Nevena iz Leskovca vrši falsifikovanje originalnog žiga „Kosili“, kako vizuelno tako i fonetski.

 „Nevena je zakoniti nosilac prava na žig „ Kosalia „ koji je registrovan u Zavodu  za intelektualnu svojinu Republike Srbije , pod rednim brojem 67291,  25. Jula prošle godine“ rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor leskovačke „ Nevene „ Miljan Miljković, odgovarajući na optužbe Švajcarske firme „Hemoflor SA” .

Ova firma je u saopšenju za medije, po rečima Miljkovića, neosnovano I bez argumenata najavila pokretanje postupka za poništenje žiga novog proizvoda „Kosalia“, koji je “Nevena” “ krajem juna ove godine počela da proizvodi.

Pored prava na žig, Nevena je I nosilac prava na registrovanim industrijskim dizajnima za svu ambalažu nove Bebi kolekcije, naglasio je Miljković I prisutnim novinarima  pokazao razliku između originalne ambalaže Kosilija, I nove sa kojom je došao I novi brend leskovačke Nevene  – Kosalia.

“U Makedoniji se već duže vreme proizvodi I plasira  proizvod koji je identičan “ Kosiliju “ I po ambalaži I po dizajnu,  I niko nikada nije pokrenuo pitanje oko toga. Zato se postavlja pitanje zašto je firma Hemoflor reagovala na ovakav način kada je Nevena u pitanju I ko stoji iza toga” naglašava Miljković.

kosilija

Savez samostalnog sindikata I Sindikat “  Nezavisnost “, jedinstveni su u stavu  da pritisci koji se vrše na Nevenu imaju za cilj onemogućavanje poslovanja jedne od retkih  firmi koja uspešno posluje u procesu restrukturiranja, povećava obim proizvodnje, plasira nove proizvode I poboljšava kvalitet robe.

Zbog toga I sindikati I rukovodstvo “ Nevene “ traže od Vlade republike Srbije da ispita, kako su oni naveli,  neosnovane optužbe “Hemoflora” I reaguje po hitnom postupku.

U svakom slučaju, “ Nevena će biti primorana da preduzme sve potrebne radnje I pokrene odgovarajuće postupke radi zaštite svojih zakonom stečenih prava I poslovnih interesa, zaključeno je na konferenciji za novinare.