LEGAS u blokadi od 14 miliona, gradonačelnik ne želi da pomaže “parazitima”

autobuska

Leskovac – Račun Gradske autobuske stanice blokirala je Poreska uprava zbog duga od skoro 14 miliona dinara, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Po njegovim rečima, LEGAS će biti u blokadi veoma dugo, a direktor se neće dugo zadržati na svojoj funkciji.

Cvetanović je saopštio da je dao nalog gradskoj Budžetskoj inspekciji da preispita poslovanje Gradske  autobuske stanice.

Kako je rekao, on ne zna iz kog razloga je račun ovog javnog preduzeća u blokadi i da to pitamo direktora. Na konstatciju novinara Televizije Leskovac da nije uspeo da dođe do direktora i da zato pita njega, gradonačelnik je rekao:

„Tako i objavite – da ja ne znam zbog čega je u blokadi, da nisam zadovoljan radom direktora, da će biti preispitano poslovanje preduzeća i da ćemo u septembru na Skupštini raspravljati o radu LEGAS-a i direktora“.

Cvetanović je istakao da se iz gradskog budžeta, a na teret građana više neće finansirati, kako ih je nazvao, parazitska preduzeća koja mogu sama veoma dobro  da posluju.

„Ako LEGAS sam ne reši problem, radnici dugo neće primiti platu! I biće još dugo tako. Ako računaju da će grad držati parazitske direktore i radnike, varaju se“ kazao je Cvetanović.

Inače, pre par dana se u pojedinim elektronskim medijima pojavio apel, za sada nepoznatih radnika LEGAS-a, upućen sugrađanima da redovno kupuju karte na šalterima ovog preduzeća kako bi oni  mogli da prime platu.