Pomozimo Gordani da dovrši kuću

pomoc 1

Ančki – Slučaj Gordane Stojiljković iz naselja Ančiki, o kojem je Televizija Leskovac izveštavala pre nekoliko dana, predstavlja još jedan ispit humanosti društva u kojem živimo.

I ovog puta pokazalo se da ovakav ispit uglavnom polažu pojedinci sa prosečnim primanjima.

Ispred Gordanine kuće danas nekoliko osoba koje su pokazale spremnost da pomognu ovoj ženi. Među njima bio je i Siniša Smiljković koji je u ime svoje i porodice Stojiljković, Gordani uručio novčanu pomoć i pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Gordana je i ovog puta bila sama jer su joj sinovi i muž, u međuvremenu, otišli na rad van Leskovca.

„Šta da kažem…Zahvalna sam svima koji mi pomažu“, kaže Gordana. „Kad bih mogla nekako da dobijem struju i vodu, to bi mi moglo značilo“, dodaje ova žena.

pomoc 2

Zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad u Leskovcu Gordani su danas dopremljena drva za ogrev i isplaćena joj je jednokratna novčana pomoć koja bi, pre svega, trebalo da joj posluži za prikupljanje dokumentacije neophodne za ostvarivanje prava na stalnu novčanu socijalnu pomoć.

„Porodica Stojiljković ostvaruje pravo na stalnu novčanu socijalnu pomoć“, rekla je socijalna radnica Centra za socijalni rad u Leskovcu Todorka Tomović. Prema njenim rečima ova ustanova će pokušati da za Gordanu izdejstvuje bar jedan obrok dnevno u Narodnoj kuhinji.

Obećanje da će pomoći dali su i predstavnici Mesne zajednice Ančiki. Oni su pozvali pojedince ili grupe ljudi da pomognu da se Gordanina kuća dovrši i učini dostojnom za život čoveka.