Dušan Janjić: Demokratija nas razbolela – Idemo na izbore k’o na slave

janjic 1

Leskovac – Za predsednika opštinskog odbora Aktivne Srbije u Leskovcu, na sinoć održanoj osnivačkoj skupštini, postavljen je Miloš Ilić koji je obavljao poslove poverenika stranke.

Predsednik stranke doktor Dušan Janjić izjavio je ovom prilikom da će Aktivna Srbija na predstojeće parlamentarne izbore ići u koaliciji sa nekom od četiri najveće grupacije stranaka na političkoj sceni Srbije.

 -Razgovori su u toku, a prednost kod izbora koalicionog partnera imaće opcija koja garantuje sociodemokratsku orjentaciju i trajanje koalicije više od godinu i po dana, rekao je Dušan Janjić.

janjic 2

Onje istakao da će izbori biti puni iznenađenja jer će izlaznost biti veoma mala ali da su važni jer će pozicionirati vlast za naredne dve godine kada će se dogoditi važne stvari kao što su promena Ustava i napredovanje reformi.

-Nezadovoljstvo u narodu je veliko, investicija nema tako da je SNS dobro procenio da sadašnju popularnodt iskoristi kako bi u nekom novom sazivu pokušao da postigne više, a da li će uspeti u tome? Pa to ne zavisi od SNS – a, kazao je Janjić.

On je istakao i da Aktivna Srbija ima kompromisni model Zakona o radu.

-Nije trebalo da dođe do ovoga do čega je došlo, ali očigledno je da su sindikalne vođe postale dosta korumpirane od strane političara, rekao bih malo i kriminalizovane tako da su oni više gledali interes da sruše ministra i omoguće sazivanje izbora nego li da se dogovore oko prava radnika, rekao je predsednik Aktivne Srbije dr Dušan Janjić.

Na osnivačkoj skupštini članstvu su se obratili novoizabrani predsednik Opštinskog odbora Miloš Ilić, član predsedništva stranke Jasmina Barać Petrović i potpredsednik Izvršnog biroa doktor Vojislav Klačar.