Ponesi knjigu i slobodno se izrazi!

OKAN 2

Leskovac – Omladinski klub Ančiki (OKAN) privodi kraju projekat „Mala besplatna biblioteka – Čitaj, podeli, preporuči, slobodno se izrazi“ završnim događajem koji će se održati danas sa početkom od 16h u prostorijama Omladinskog kluba Ančiki (sa druge strane mesne zajednice Ančiki).

“U vremenu kada omladina sve manje čita, a sve više je ispred svog računara, mi ovim projektom želimo da mlade ljude ponovo zainteresujemo za pisanu reč time što ćemo osnovati besplatnu malu biblioteku, čitaonicu – u kojoj ćemo tokom 5 radionica mladim ljudima predstaviti književnost i književna dela na moderniji i inovativniji način. Takođe, kreiranjem malih drvenih kućica i kreativnih polica bi smo aktivirali mlade ljude da se bave aktivizmom” kažu u ovom Omladinskom klubu.

OKAN

Mladim ljudima je realizacijom ovog programa obezbeđeno mesto na kome će ne samo moći provoditi svoje slobodno vreme, već i mesto neformalnog tipa na kome će se organizovati razne tribine, književne večeri, treninzi, seminari, kao i prostor na kome će se moći sami edukovati i biti ona promena u društvu koju žele videti.

Pored toga, pokretanjem rubrike „Poruči i čitaj!“ (na sajtu: okan.org.rs), rešili smo pitanje kako da ljudi sa invaliditetom koji nisu fizički u mogućnosti da dođu do biblioteke, dođu do knjige, time što smo aktivirali volontere da te iste knjige dostavljaju.

Aktivnosti se sprovode u okviru projekta: „Mala besplatna biblioteka„, koji realizuje Omladinski klub Ančiki (OKAn), sprovodi Narodni parlament Leskovac, a kroz program „Mladi su zakon“ finansira Ministarstvo omladine i sporta.