Maloletni ubica nije saslušan zbog štrajka advokata!

ubijeni Timotije

Leskovac – Maloletnnom N.Z. koji je ubio svog druga Timotija Kocića (19) i sela Lipovica kraj Leskovca, određen je pritvor od 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke i uznemirenje javnosti.

Takođe je naložena obdukcija tela ubijenog mladića, potvrdila je za Televiyiju Leskovac sudija za maloletnike Višeg suda Biserka Kostić.

Ona kaže da još uvek nije mogla da sasluša N.Z. jer se branilac koji mu je dodeljen nije pojavio, najverovatnije zbog štzrajka advokata.

Niko pouzdano ne može da kaže kako je došlo do toga da drug ubije druga, ali u selu, javnosti i među istražnim orgaima kola već nekoliko verzija događaja. Sigurno je jedino to da je od trenutka ranjavanja do poziva upućenom Hitnoj pomoći prošlo neverovatnih sat i 40 minuta!

unnamed (1)

„U 1:42 nas je pozvala žena ili devojka koja nije želela da se predstavi i rekla da je jedan mladić upucan i da leži u dvorištu. Bila je jako uznemirena i spustila je slušalicu nakon što nam je dala adresu. Nesrećnog Timotija smo zatekli onesvešćenog, u jako teškom stanju“ kaže načelnik Hitne pomoći u Leskovcu Dragan Cakić i tvrdi da su njegovi lekari stigli do mesta nesreće (udaljenost 17 kilometara) za svega 19 minuta.

Leskovačka policija se oglasila saopštenjem u kome tvrdi da je do ranjavanja došlo oko ponoći.

Agonija od sat i po nerazjašnjenog vremena lebdi nad ovim slučajem kao tajna.

kuca ubice, mesto ubistva

Po selu se priča kako su prisutni na toj žurci, na čelu sa ubicom, oklevali da čitav slučaj prijave. Po drugoj verziji su pokušali sami da mu ukkažu pomoć misleći da ozleda nije strašna, a po trećoj su se dogovasrali da ranjenoh mladića odnesu u šumu i tamo ga sakriju.

Ni otac ubijenog Timotija ne raspolaže zvaničnim informacija kako je ostao bez sina, ali veruje u ovu treću verziju priče.

„Rekli su mi da su zvali dedu koji živi u susednom selu da im pomogne da ga bace negde u šumi, pa ih je čovek urazumio i rekao da zovu hitnu pomoć“ ispričao je nesrećni otac.

Kako kaže, ovo nije prvi napad na njegove sinove.

„Ranije su taj N.Z. i njegova braća pokušavali da otruju mog  mlađeg sina tako što su mu sipali gorivo u piće“ lepo sam im govorio da se ne druže s njima, ali uzalud“ .

Lipovčani odmahuju glavom i kažu da je  bilo pitanje vrenmena kada će tako nešto da se desi jer, kako tvrde, N.Z. živi sa  sa majkom, bakom i dvojice braće koji su takođe problematičnog ponašanja.

„Jure  motorima po selu i pucaju  u vazduh. Tako iz čista mira. Sve loše što se desi u selu, znamo da je to poteklo od njih“ pričaju nam meštani.

PILO SE NA LITRE!

Omladinci iz Lipovice tvrde da su te kobne večeri ubijenog Timotija sa ubicom i njegovom braćom videli kako u selu idu od prodavnice do prodavnice i kupuju alkohol. Svako od njih je, kako kažu, u kesama nosio po nekoliko flaša vina. Svi su znali da je N.Z. te večeri u svom domu pravio žurku.