Poništen konkurs namenjen medijima, većnici dali saglasnost za raspisivanje novog

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je Predlog Odluke Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj o poništavanju javnog Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Leskovca u 2024. godini.

Takođe, data je saglasnost na Odluku o ponovnom raspisivanju ovog konkursa.

Kako je navedeno prilikom obrazlaganja ovih tačaka dnevnog reda, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj 24. januara donelo je odluku o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, a isti je raspisan dva dana kasnije.

“Ministarstvo informisanja i telekomunikacija donelo je novi Pravilnik, pri čemu su kroz obrasce precizno određeni prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi i izmenjen način ocenjivanja projekata”, rekao je Bojan Tojaga, ovlašćeno lice Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj.

Članica Gradskog veća Aleksandra Stojanović objasnila je da je odluka o poništenju konkursa doneta u komunikaciji sa predstavnicima nadležnog ministarstva, sa ciljem da lokalna samouprava i učesnici konkursa postupaju u skladu sa zakonom.

“Namera lokalne samouprave bila je da među prvima raspiše konkurs, jer ovu pozitivnu praksu sprovodimo već godinama. Činjenica je da Grad Leskovac isplatu sredstava učesnicima svih konkursa vrši u toku septembra i oktobra, odnosno pre kraja godine “, objasnila je Stojanović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je podsetio da je krajnji rok za raspisivanje konkursa 1. mart, kao i da je Grad Leskovac uvek među prvima raspisivao konkurse.

“Međutim, obaveza lokalne samouprave je da poštuje zakone, što je i učinjeno “, istakao je gradonačelnik Cvetanović.

Grad Leskovac je za sprovođenje konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja opredelio 50 miliona dinara.

Kako je rečeno ovom prilikom, ovaj konkurs će biti otvoren od 19. februara do 11. marta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *