MUP: Pojačana kontrola saobraćaja

Tokom prazničnih dana, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova organizovaće pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica.

Zbog obeležavanja Dana državnosti i spajanja neradnih dana, tokom narednih dana na svim važnijim putnim pravcima, a pre svega ka turističkim centrima, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja.

“Kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije preduzimaće mere pojačane kontrole saobraćaja, koje će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica, kao što je prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa”, ističe za Tanjug Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Prošle godine u periodu od 14. do 17. februara u saobraćajnim nesrećama poginulo je sedam, a povređeno 140 učesnika u saobraćaju, uprkos merama saobraćajne policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja, ističe Radenković.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *