Porodičnu tradiciju dugu sedam decenija pretvorili u unosan biznis

Da su marljivost, konstantna ulaganja u proizvodnju i uključenost svih članova presudni za uspeh u porodičnom poslu, pokazuje primer supružnika Jovice i Dragane Ilić iz Bobišta, koji u sopstvenoj destileriji godišnje proizvedu oko 20 hiljada litara rakije vrhunskog kvaliteta. Destileriju porodice Ilić posetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima.

Umeće pečenja rakije u porodici Ilić prenosilo se sa kolena na koleno, a pre 18 godina Jovica je sa svojom suprugom ovu tradiciju dugu više od sedam decenija pretvorio u posao, od kojeg, kako oni tvrde, njihova četvoročlana porodica danas može pristojno živeti.

Zahvaljujući primeni najsavremenije tehnologije, ova destilerija ima čak pet zaštićenih brendova rakije, žutu dunju, dunju gold, viljamovku, šljivu i kajsiju, koje plasiraju na domaće tržište.

Rakiju proizvode od voća koje uzgajaju na sopstvenom imanju u Zagužanu, ukupne površine od 12 hektara. Kako sami ističu, tokom proteklih godina  značajna im je bila podrška lokalne samouprave, koja se ogledala u vidu subvencija namenjenih za nabavku opreme.

Ova destilerija otvorena je 2004. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *