Vlasotince dobilo 33 vršnjačka edukatora

Pod sloganom „Nikad ne sudite unapred“, a u okviru projekta „Stop nasilju“, 33 učenika Osnovne škole „Siniša Janić“ dobilo je danas sertifikate za vršnjačke edukatore u oblasti ljudskih i posebno ženskih prava.

Ispred Udruženja SOS za žene i decu žrtve nasilja, Svetlana Šarić i Snežana Daskalović složile su se da su deca bila veoma aktivna i da su stekla znanja koja će im, svakako, koristiti u budućnosti.

Koordinator projekta profesor Slaviša Šušulić istakao je da su učenici koji su učestvovali u projektu spremi za budućnost, da mogu uspešno da koračaju i da samostalno edukuju vršnjake.

Član Opštinskog veća zadužen za oblast obrazovanja Aleksandar Jović rekao je da lično ima dilemu da li je vršnjačko nasilje u porastu ili ga samo primećujemo na drugačiji način.

“Bilo bi dobro  da je samo ovo drugo. Ipak, važno je da imamo obučene mlade ljude da to prepoznaju među svojim vršnjacima i da mogu da alarimiraju nadležne kada se takvo nasilje desi – zaključio je Jović.

Projekat je sprovelo Udruženje SOS za žene i decu žrtve nasilja, uz finansijsku podršku Opštine Vlasotince i Udruženja Rekonstrukcija Ženski fond iz Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *