Poseta uspešnim privrednicima u Strojkovcu

Strojkovce, selo nadomak Leskovca, u kojem postoji veliki broj registrovanih firmi, nadaleko je poznato po porodičnim preduzećima koja proizvode, pre svega, kvalitetan nameštaj i druge proizvode od drveta. Nekoliko njih posetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Da bi opstala na tržištu, mala i srednja preduzeća iz ovog kraja, finansijska sredstva dobijena putem raznih subvencija od strane lokalne samouprave, ulažu u mašine, nabavku sirovina, inovacije, ali i u proširenje  proizvodnih kapaciteta. Među brojnim preduzetnicima, ima onih koji dugi niz godina uspešno posluju i koji su se zahvaljujući svom kvalitetu visoko poziciniorali na domaćem i stranom tržištu. To su svakako firme „Bata Đ“,“ Ranđelović“ i „Drvoprodukt“.

Tokom epidemije koronavirusa, sva preduzeća koje je obišao gradonačelnik nisu prestajala sa radom i prebrodila su krizu bez ijednog otpuštenog radnika, što je kako su rekli, bila osnova za korišćenje mera iz ekonomskog  programa  za ublažavanje posledica ovog virusa koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*