POSLEDNJA SEDNICA U OVOM SAZIVU

vlasotince

VLASOTINCE – Odbornici Skupštine opštine Vlasotince na sinoćnjoj, verovatno poslednjoj, sednici u ovom sazivu, usvojili su rebalans budžeta u iznosu 18 miliona 411 dinara.

Ukupni prihodi u budžetu sada iznose 862 miliona, a ukupni izdaci  911 miliona dinara. Deficit od 49 miliona pokriva se zaduženjem kod poslovnih banaka , pojasnio je opštinski većnik Boban Petrović.

Odbornici su dali saglasnost da se izvrši statutarna promena kojom bi se JP Čistoća pripojila JKP Komunalac.

Todorović naglašava da će do konačnog pripajanja „Čistoće“ „Komunalcu“ proći nekoliko meseci jer je potreba izrada novog statuta, pravilnika i stematizacije, uz poštovanje obaveza da se dokumenta malaze na web portalu opštine dva meseca.

Odbornici vlasotinačke skupštine usvojili su sinoć i izveštaje o radu  Centra za socijalni rad, biblioteke „Desanka Maksimović“ i Kulturnog centra. Statusi vršilaca dužnosti direktora preduzeća produženi su dosadašnjim čelnim ljudima „Komunalca“, „Direkcije za urbanizam i izgradnju, „Čistoće“, Doma zdravlja i SRC Vlasina. Odbornici su usvojili i Plan kapitalnih investicija opštine Vlasotince za period od 2016. do 2020. godine, kao i Program razvoja sporta 2016-2018.

Na kraju sednice, šef odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu Nenad Stojković obratio se odbornicima i istakao da je srećan što je ovo poslednja sednica Skupštine opštine jer slede izbori.