Potpisan ugovor sa Helpom, ubrzo raspisivanje konkursa za dodelu grantova

Na osnovnu ugovora koji su u Svečanoj sali grada potpisali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Maša Bubanj, menadžerka za ekonomski razvoj nemačke nevladine humanitarne organizacije HELP,  biće opredeljeno najmanje 40 grantova u opremi prosečne vrednosti od 2 400 evra za zanatske i uslužne delatnosti.

Reč je o saradnji u okviru programa „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022.godine, a raspisivanje konkursa se očekuje ubrzo.

Planirana vrednost opreme za 40 korisnika je 96.000 evra, dok je učešće grada 33.600 evra. Jedan od ciljeva projekta je podrška privrednom oporavku usled posledica izazvanih pandemijom kovida 19.

Nemačka organizacija Help je u Srbiji podržala preko 7000 malih biznisa u različtim opštinama, a prema poslednjoj analizi uticaja preko 74 procenta njih su i dalje aktivna. U manjem procentu bilo je i zloupotreba.

Inače od 2005. do 2020. HELP je u Leskovcu, kroz osam projekata ekonomskog osnaživanja podržao 336 korisnika grantovima u opremi i jednu kooperativu. Ukupna vrednost investicije iznosi  milion i 110 .000 evra od čega je Grad sufinansirao gotovo 30 odsto.

Ovaj program realizuje se uz  finanasijsku podršku  Saveznog ministarstva za spoljne poslove Nemačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*