Povodom Svetskog dana učitelja gradonačelnik Leskovca uputio čestitku prosvetnim radnicima

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan učitelja (prosvetnih radnika). Ovaj praznik je dobra prilika da se čitavo društvo podseti koliko je posao učitelja i nastavnika važan za razvoj svake lokalne zajednice.

Ovogodišnji Dan učitelja je posvećen vitalnoj ulozi prosvetnih radnika u vaspitno-obazovnom procesu u novonastalim okolnostima izazvanim globalnom pandemijom virusa korona. Tim povodom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je poručio sledeće:

„Uloga prosvetnih radnika je sada značajnija nego ikada pre. Obrazovanje i vaspitanje mladih naraštaja je u poslednjih nekoliko meseci dobilo jednu novu dimenziju koja posao učitelja čini još odgovornijim i zahtevnijim. Učitelj je onaj koji usmerava, vodi, podstiče, voli, brine, inspiriše i priprema za život. Hvala vam za vaš trud i strpljenje, u vašim rukama se nalazi budućnost našeg grada. Na početku ovogodišnje Dečje nedelje pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“ svim zaposlenima u školstvu i svim učenicima na teritoriji grada Leskovca želim mnogo uspeha u toku ove školske godine.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *