Požar u Ladovici i Dobrotinu sinoć ugašen, samo u toku jučerašnjeg dana devet intervencija

Samo u toku jučerašnjeg dana pripadnici leskovačke vatrogasno-spasilačke jedinice bili su angažovani na devet lokacija zbog gašenja požara. Jedan od njih je požar u atarima sela Ladovica i Dobrotin, koji je nakon višečasovne intervencije vatrogasaca iz Leskovca i Vlasotinca ugašen. Vatra je zahvatila površine pod travom i nisko rastinje na napuštenim poljoprivrednim parcelama, a ljudskih žrtava nema, kao ni materijalne štete. 

Na gašenju požara, koji je primećen u popodnevnim časovima, bilo je angažovano ukupno šest vatrogasnih ekipa, devet vatrogasaca iz Leskovca i dva iz Vlasotinca. Požar je najpre zahvatio travnate površine u vlasotinačkom selu Ladovica, a potom se proširio i na teritoriju Leskovca, odnosno na selo Dobrotin, kažu u Odeljenju za vanredne situacije MUP-a. 

-Bila je zahvaćena veća površina, na više lokaliteta, požar se širio na sve strane i bilo je teško ugasiti vatru. Uglavnom nema materijalne štete, to je bilo rastinje, trava i slično, ali je bilo potrebno uložiti veliki napor itrud, ljudi su morali da borave veći deo dana na terenu- rekao je u izjavi za našu televiziju Ivica Ranđelović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu.

U ovakvim slučajevima od izuzetne je važnosti da se požar što pre prijavi, kako bi se reagovalo na vreme, ističe naš sagovornik, dodajući nda se sumnja da je pomenuti požar bio duže vreme aktivan, ali niko nije prijavljivao isti.

Inače, u poslednjih nekoliko dana na području Jablaničkog okruga registrovan je povećan broj požara. Od početka avgusta bilo je 77 intervencija ovog tipa od strane pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice u Leskovcu, što je više nego u periodu od 1. do 31. jula. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *