Poziv poslodavcima da se uključe u sistem dualnog obrazovanja

Regionalna privredna komora za Jablanički i Pčinjski okrug obaveštava sve zainteresovane poslodavce da je otvorena prijava za uključivanje u dualni model obrazovanja za narednu školsku godinu.

Prijava se podnosi  putem veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ i obuhvata tri jednostavna koraka.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci elektronskim putem podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje, kao i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. januara, elektronskim putem na mejl: snezana.radivojevic@pks.rs ili na adresu PKS – RPK Leskovac, Stojana Ljubića 12, Leskovac.

Od sledeće, školske 2024/2025. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 83 obrazovna profila iz različitih područja rada, među kojima je 10 novih. Prijave poslodavaca su otvorene do 15. januara 2024. godine.

Više informacija poslodavci mogu potražiti ovde. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo prosvete objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednješkole, koji se očekuje krajem aprila 2024. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *