Poziv za poslodavce koji žele da budu deo dualnog obrazovanja

Privredna komora Srbije poziva sve poslodavce da se uključe u model dualnog obrazovanja u školskoj 2021/2022. i da do 31. januara naredne godine dostave Izjavu o spremnosti poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje.

Ovu izjavu, poslodavci mogu popuniti putem veb portala dualnog obrazovanja, na sledećem linku:http://portal.dualnoobrazovanje.rs/

Pored toga, potrebno je putem portala podneti i Zahtev za akreditaciju za svaki obrazovni profil za koji se poslodavac prijavljuje. Zainteresovani subjekti dokumentaciju dostavljaju najkasnije 10 dana od datuma podnošenja izjave i zahteva, elektronskim putem na adresu: snezana.radivojevic@pks.rs ili putem pošte na adresu: PKS-RPK Leskovac ul. Stojana Ljubića 12, 16000 Leskovac, sa naznakom „Dokumentacija za akreditaciju“.

U narednoj školskoj godini, u ponudi će biti 51 obrazovni profil za realizaciju po dualnom modelu obrazovanja.

Konačnu odluku o odobrenim odeljenjima po dualnom modelu obrazovanja, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem aprila 2021. godine. Na veb portalu, poslodavci mogu pratiti status izjava o spremnosti koje su podneli.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Službi za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije/Regionalnoj privrednoj komori. Kontakt osoba PKS-RPK Leskovac: Snežana Radivojević, 016/3150063, snezana.radivojevic@pks.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *