Poznati ovogodišnji dobitnici oktobarskih priznanja koja će biti uručena 11. oktobra

Arhiva Televizije Leskovac

Profesor matematike Stojan Radenović, predlog je gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića za oktobarsku medalju – najveće priznanje koje se dodeljuje povodom Dana grada, 11. oktobra.

Pored njega, kako je saopšteno u drugom delu zasedanja lokalnog parlamenta, za isto priznanje gradonačelnik je predložio i preduzeće „Putevi Srbije“ zbog, kako je obrazloženo, izuzetnog doprinosa razvoju putne infrastrukture u Leskovcu.

Pošto su odbornici usvojili gradonačelnikove, ali i predloge ostalih građana i organizacija, pohvalu će ove godine primiti firma „Statovac“, kardiolog Sonja Šalinger, doktor ekonomije Suzana Đukić, sportista Miodrag Kocić, načelnik Vojne akademije i rođeni Leskovčanin Srđan Blagojević, dugogodišnji sekretar Skupštine grada Leskovca Zoran Vukašinović i tri osnovne škole koje ove godine proslavljaju jubileje.

Novčane nagrade će ove godine primiti plivački trener i predsednik Kluba „Dubočica“ Dušan Veličković, plivači Uroš Živanović i Nina Stanisavljević, kao i sveštenik Dalibor Stefanović.

Iznos pojedinačne novčane nagrade je 500.000 dinara, a u gradskoj kasi za ovu namenu opredeljen je ukupno 2 miliona dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *