Leskovac će biti okićen od 15. decembra do 20. februara

Praznično ukrašavanje Leskovca počeće u narednih nekoliko dana, a prema najavama iz Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, grad bi u novogodišnjem i božićnom sjaju trebalo da zasvetli 15. decembra.

Za poslove postavljanja novogodišnje i božićne rasvete,  za koje je zaduženo preduzeće “Lux”, opredeljeno je oko 1,5 miliona dinara. S obzirom na to da se izvode radovi na izgradnji novog gradskog trga,  već postojeće, ali i nove trodimenzionalne  figure biće postavljene ispred  garnizona u parku, gde će, kako naglašava tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Ljiljana Mihajlović,  biti  postavljena kreativno osmišljena praznična dekoracija namenjena pre svega – najmlađima.

Osim reparacije oštećenih ukrasa i montaže svih postojećih elemenata, deo sredstava je predviđen za nabavku nove led zavese kojom će biti ukrašeni javni objekti u gradu. Ove godine  novim svetlećim elementima biće ukrašeni Narodno pozorište i muzej, Osmospratnica i druge javne ustanove, kaže Mihajlović. Takođe, i sam  Bulevar oslobođenja  biće bogatije ukrašen.

Praznična rasveta biće postavljena i u ulicama Koste Stamenkovića i 28. marta, kao i duž čitavog Bulevara oslobođenja – od Železničke stanice do ulice Južnomoravskih brigada, gde će zasijati dekorativni elementi na stubovima javnog osvetljenja  i stablima drvoreda. Leskovac će naredne godine ostati okićen duže nego  inače, odnosno da kraja zimskog raspusta – 20. februara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *