Predao se Čogurić! Sud za dva dana odlučuje da li ga pušta na slobodu

coguric

Leskovac – Aleksandar Čogurić vlasnik preduzeća Energosistem Čogurić koji se sumnjiči da je zajedno sa bivšem gradonačelnikom Leskovca Slobodanom Kocićem oštetio gradski budžet za više destina miliona dinara javio se danas dežurnom zameniku Višeg javnog tužioca u Leskovcu.

Okrivljeni Čogurić protiv kojeg je rešenjima Višeg suda u Leskovcu određen pritvor i za kojim je raspisana poternica bio je nedostupan organima gonjenja do jutros u 9 časova i 5 minuta saopštio je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Leskovcu Zoran Petrušić.

»Postupajuči po ranijim rešenjima kojima je okrivljenom Aleksandru Čoguriću određen pritvor, okrivljeni je od strane ovlašćenog službenog lica Policijske uprave Leskovac sproveden u okružni zatvor u Leskovcu. Viši sud u Leskovcu će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i funkcionalnom nadležnošću, a u zakonom propisanom roku od 48 časova, odlučiti da li će ovu odluku o određivanju pritvora ostaviti na snazi’« rekao je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Leskovcu Zoran Petrušić.

Optužnica u slučaju bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića još uvek nije stupila na snagu i trenutno se nalazi u fazi kontrole rekao je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Leskovcu Zoran Petrušić.