Najteža godina za Dubočicu!

330253_3341055046472_957412498_o

Leskovac – Protekla 2013-ta bila je najteža u posleratnoj istoriji Fudbalskog kluba Dubočica kojem je u jednom trenutku u 90-toj godini postojanja pretilo i gašenje i odlazak sa sportske scene.

I dok je opozicija koja se zatekla u Dubočici posle promene lokalne vlasti tvrdila da je klub gradski i da novo leskovačko rukovodtsvo ima obevazu  da ga finansira iz budžeta to se nije dogodilo bar ne do odlaska uprave predvođene Sašom Pešićem.

A za to vreme leskovački srspkoligaš doveden je u bezizalznu situaciju i tek je štrajk igrača koji su odbili da na svom terenu izađu na duel sa Timočaninom iz Knjaževca nagovestio razrešenje dileme da li će Dubočica nastaviti da funkcioniše ili će otići u istoriju.

Srećom preovldao je zdrav razum pa je uz angažovanje lokalne samouprave i uz njenu finansijsku podršku prekunuta agonija, pa je, kako tako, ne ulazeći u postignute rezultate završen prvi deo takmičenja i to na poslednjem mestu što je leskovačkog srpskoligaša preporučilo kao najozbiljnijeg kandidata za ispadanje iz lige.

Ono što ohrabruje je obećanje grada da će nastaviti da podržava Dubočicu i o tome je pred kraj godine sa igračima razgovarala delegacija lokalne samouprave, a kako nezvanično saznajemo postignuti su i neki dogovori koji bi trebalo da vode konsolidaciji najvećeg leskovačkog sportskog brenda.

U svakom slučaju radosna vest za mnogobrojne navijače Dubočice u 2014. godini je da će klub nastaviti da funkcioniše , a šta će se od samo pukog preživljavanja još događati ostaje da se vidi.