Predsednik Medveđe učesnik na Kopanik biznis forumu

Na Kopaonik biznis forumu koji se završava danas, učestvovao je i Nabojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, kao govornik na panelu “Ravnopravnost polova kao preduslov održivog razvoja na lokalnom nivou“.

“Ove godine navršava se četvrtveka od usvajanja Pekinške deklaracije i od tog dana do danas urađeno je dosta u okviru borbe za ženska ljudska prava, ali trebalo bi raditi još više kako bi se unapredili ciljevi jednakosti i razvoj mira u korist svih žena u svetu – podsetila je Brankica Janković, poverenica za rodnu ravnopravnost.

Platforma za akciju bavi se pre svega otklanjanjem prepreka za ravnopravno učešće žena u ekonomskom, kulturnom i političkom odlučivanju kao i za ostvarivanje jednakih prava žena i muškaraca u javnom i privatnom životu. Brankica Janković je podsetila da žene ne bi trebalo zatrpavati birokratijom, nego im omogućiti da ravnopravno učestvuju u donošenju odluka na lokalnom nivou.

Predsednik se složio sa tom konstatatacijom citirajući Margaret Tačer, britansku političarku i bivšu premijerku Ujedinjenog kravljevstva koja je svojevremeno izjavila da u politici, “ Ako hoćeš da se nešto kaže, pitaj muškarca. Ako hoćeš da se nešto napravi, pitaj ženu.

Na Kopaoniku borave predstavnici privrednog i biznis sveta, i ne samo Srbije već i iz čitavog regiona, članovi Vlade, među kojima su premijerka Ana Brnabić, ministar inansija Siniša Mali, potpredsednica Vlade RS i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ali i predstavnici kako domaćih tako i međunarodnih finansijskih institucija – Narodne banke Srbije, Fiskalnog saveta, Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke. Kroz prizmu brojki – najveći regionalni biznis forum ove godine okuplja oko 1.300 učesnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *