Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole na edukaciji u Grčkoj

U prostorijama Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu održana je prezentacija rezultata obuke i iskustava učenika nakon dvonedeljnog boravka u Atini u okviru projekta ,,Slatke i ukusne ideje’’ koji je deo programa “Erazmus plus dva”.  Ovaj projekat realizuje se uz pomoć Fondacije Tempus, a njegova vrednost je oko 62 hiljade evra.

Reč je o programu Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Projekat “Slatke i ukusne ideje” u kome su učestvovali učenici i nastavnici Trgovinsko ugostieljske škole namenjen je, pre svega, obrazovnom profilu poslastičar.

“Tokom ovog studijskog putovanja  radilo se na izučavanju tradicionalnih grčkih poslastica – istakla je profesorka poslastičarstva Jasmina Nikolić naglasivši da su deca na prvom mestu bila oduševljena time što se u Grčkoj poštuje tradicija i što su shvatila da  se pored modernih poslastica moraju negovati i tradicionalne.

Učenici  su u Atini tokom dvonedeljnog boravka radili na usavršavanju izrade poslastica, poput baklava, kadaifa, galakto pite i galakto bureka.

Kroz  program “Erazmus plus dva”, učenici  i nastavnici Trgovinsko- ugostiteljske škole tokom dvonedeljnog boravka u Grčkoj prisustvovali su i mnogobrojnim predavanjima i učestvovali u stručnim i kulturološkim posetama.

Realizacija ovog programa se nastavlja pa tako druga grupa učenika ove vaspitno-obarzovne ustanove odlazi u Atinu već 15. marta, a treća grupa put Grčke otići će naredne školske godine. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *