Predsednik Opštine Vlasotince obišao punktove za vakcinaciju

Komandant i načelnik Štaba za vanredne situacije opšine Vlasotince, Bratislav Petrović i Ivan Stanković obišli su vakcinalne punktove u Stajkovcu i Kukavici. Reč je o dva od pet punktova van Doma zdravlja, na kojima se od juče obavlja masovna imunizacija protiv kovida 19 bez prethodne prijave, samo uz ličnu kartu.

Lekari su zadovoljni odzivom jer je juče u toku celog dana u Stajkovcu, recimo, vakcinisano 48 građana, a već danas, u prva dva sata vakcinisano je 45 žitelja ovog sela. Ocenjuju da je vakcinacija jedini izlaz iz epidemije.

“Došla sam da primim vakcinu kako bih i sebe i svoje najbliže zaštitila od bolesti. Takođe, htela sam da iskoristim to što mogu da se vakcinišem bez prijave – kaže sedamdesetogodišnja Svetlana Nikolić iz Stajkovca.

“Pozivam građane da se vakcinišu, pogotovo kada su im vakcinalni punktovi u blizini i kada mogu da prime vakcinu bez prethodne elektronske prijave. Na svojoj koži sam osetio šta znači izgubiti člana porodice od ove bolesti i zato apelujem na ljude da iskoriste ovu priliku da zaštite i sebe  i druge – kaže predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije Bratilav Petrović.

Osim na pet vakcinalnih punktova u vlasotinačkoj opštini, u Kukavici, Stajkovcu, Konopnici, Boljaru i Donjoj Lomnici, na kojima će se i narednih dana obavljati masovna imunizacija stanovništva po najavljenom rasporedu, građani mogu da dođu i u Dom zdravlja i da bez prethodne prijave prime vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm. U Domu zdravlja vakcinacija će se obavljati i u toku predstojećeg vikenda, u subotu i nedelju, od 8 do 14 sati. Na raspolaganju je i vakcina Fajzer, ali nju mogu da prime građani koji su dobili poziv od e-uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *