Predsednik Srbije u poseti Leskovcu

Svoju posetu Leskovcu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je obilaskom Opšte bolnice Leskovac, koja je, kako je pre dva meseca obećano, juče dobila novi mamograf.

Ovom prilikom je predsednik Vučić najavio da će ova zdravstvena ustanova do kraja godine dobiti i magnetnu rezonancu.

Kada je reč o mamografu, u pitanju je jedan od najsavremenijih aparata, 3D generacije, koji odlukuje povećana senzitivnost na promene, za 65 odsto, kao i manja doza zračenja.

Mamograf će, kako je najavljeno ovom prilikom, biti u funkciji 1. novembra, kada će biti pregledane prve pacijentkinje.

Nadležni u Službi radiologije istakli su da je nabavkom ovog aparata učinjen veliki pomak, s obzirom na to da je u pitanju metoda koja predstavlja zlatni standard u otkrivanju raka dojke.

Predsednik je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je u Leskovcu, u odnosu na period od pre deset godina, prepolovljen broj nezaposlenih, koji je sa preko 23 hiljade smanjen na nešto više od 11 hiljada lica, podsetivši i ovoga puta da je u pitanju lokalna samouprava koja je napravila najveći pomak kada je u pitanju je upravljanje finansijama i stabilnost u gradskoj kasi.

Takođe je najavio nove investicije u Leskovac i Jablanički okrug, pomenuvši projekat „Čista Srbija“, rekonstrukciju puta ka Bojniku, Dečijeg dispanzera, kao i dovođenje novih investitora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *