Predstavnici leskovačke Ekonomske škole na usavršavanju u Bolonji

Predstavnici Ekonomske škole “Đuka Dinić” iz Leskovca boravili su na Stručnom usavršavanju u italijanskom gradu Bolonji, sedištu najstarijeg evropskog univerziteta, u periodu od 22. do 26. januara. Cilj ovog usavršavanja bio je da škole iz različitih zemalja razmenom iskustava dođu do boljih obrazovnih postignuća.

U organizaciji mreže UNISER, koja se bavi stručnim usavršavanjem nastavnika i stručnih saradnika, kao i razmenama učenika i studenata širom sveta, kroz Erasmus+ i druge relevantne programe, profesori ekonomske grupe predmeta Karolina Prokopović i Živojin Prokopović i direktorka Ekonomske škole i pedagoški savetnik Biljana Đorđević imali su priliku da se kroz program “Senka na poslu” upoznaju sa italijanskim školskim sistemom, kao i da steknu dodatne veštine potrebne za pisanje projekata, koji omogućavaju umrežavanje srodnih škola na evropskom nivou.

U Ekonomskoj školi “Đuka Dinić” trenutno se realizuju i dva projekta za učenike. Jedan od njih “Mladi osluškuju – obrazovanje za demokratiju” je u organizaciji Ministarstva prosvete, dok se drugi pod nazivom  „Benefiti usklađivanja poslovanja sa standardima Evropske unije“, sprovodi kroz Erasmus+ program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *