Predstavnici vlasotinačke omladine razgovarali sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji

Ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad i predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović razgovarali su sa mladima u Vlasotincu, učesnicima kampova u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“.

Cilj ovog projekta je da unapredi ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih sa sela, povratnika i pripadnika nacionalnih manjina, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta predsednika vlasotinačke opština.


Mlađi učesnici skupa govorili su o tome da vole svoje mesto, ali da im veća naselja pružaju više mogućnosti u životu, dok su malo stariji koji su završili fakultete i vratili se u Vlasotince govorili o tome da se nisu pokajali i da je život u manjoj sredini mirniji, bolji, više okrenut „malom“ čoveku.


Predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da razume one koji žele da odu jer su mogućnosti u većim sredinama brojnije, ali i da većina mladih u tim godinama tako razmišlja.


„Ipak, manje mesto ima svoje prednosti i ja sam zahvalan ovoj grupi mladih ljudi koja je govorila o tome kako je lepo živeti u svom mestu. Verujem da ćete i vi promeniti svoje mišljenje nakon nekoliko godina – rekao je Petrović.


Konstatovano je da postoji prostor da se unapredi položaj mladih i da će na tome raditi svi učesnici projekta.


Projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *