Put na Hisaru dobija novo ruho, završetak radova se očekuje pre roka

Radovi na uređenju saobraćajnice koja vodi do repetitora na brdu Hisar odvijaju se planiranom dinamikom. Iako je rok za njihov završetak 31. januar 2023, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, ovi poslovi će biti završeni do kraja tekuće godine, kažu u Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja“.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, kao i drugi predstavnici lokalne samouprave. 

Za 774 metra puta izdvojeno je 18,7 miliona dinara, a izvođač ovih poslova je grupa ponuđača Profi put. Projektom je predviđena izgradnja kolovozne konstrukcije sa jednim slojem asfalta, kao i izrada trotoara od kamene kocke, koja je skinuta sa obližnje Ulice Devet Jugovića, gde se takođe izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza, vredni 38 miliona dinara.

Duž staze biće postavljene klupe i kante za smeće, a u cilju povećanja bezbednosti sugrađana, biće izgrađeni potporni zid i zaštitni stubići.  Vodilo se računa i o atmosferskoj kanalizaciji, zbog čega su postavljeni novi propusti- objasnio je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac.

-Svesni činjenice da je putna infrastruktura preduslov za razvoj naseljenih mesta, aktuelna vlast će i u narednom periodu, u zavisnosti od potreba građana, nastaviti sa ulaganjima u uređenje puteva i različitih lokaliteta- istakao je gradonačelnik Cvetanović.

On je najavio da će oko 4 hiljade kubnih metara kamene kocke koju Grad Leskovac poseduje biti prosleđeno mesnim zajednicama.  

Podsetimo, u Norvežanskoj ulici, na početku puta koji vodi ka repetitoru na Hisaru, u toku su i radovi na izgradnji javnog toaleta. Drugi se gradi u Ulici Kralja Petra Prvog i za ove namene Grad je izdvojio oko šest miliona dinara. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*