Preko 300 poljoprivrednika na Danima polja paradajza

dani polja

Vinarce – U organizaciji AGROARMA na imanju Zemljoradničke zadruge “Zelena zvezda” u ataru sela Vinarce održani su Dani polja paradajza.

Ova manifestacija okupila je blizu 300 poljoprivrednih proizvođača iz Jablaničkog okruga ali i šire, kupaca kako iz zemlje tako i inostranstva, predstavnika obrazovnih i ostalih institucija iz ove branše.

Na imanju Zemljoradničke zadruge “Zelena zvezda” zasađen je veći broj hibrida paradajza od kojih je jedan deo već komercijalan.

nagradna igra

Najveću pažnju poljoprivrednih proizvođača izazvao je hibrid Kompanije Seminis – Matias, koji je rani, krupnih plodova namenjen za najraniju prolećnju kao i jesenju proizvodnju u plastenicima sa i bez grejanja.

Postiže izuzetno visok prinos i vrlo je prilagodljiv,a plodovi su krupnoće oko 250 grama.

Ništa manje interesovanje izazvao je hibrid Corvinus koji je namenjen za najraniju prolećnu proizvodnju u plastenicima, čiji su plodovi odličnog kvaliteta, dobre transportabilnosti i krupnoćom koja je oko 200 grama.

Terenska služba AGROARMA nalazi se na teritoriji cele Srbije, a područje Jablaničkog okruga pokriva Marko Mladenović.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači za upotrebu hibrida AGROARMA mogu se javiti apotekarima sa kojima sarađuju koji će im sa terenskom službom dati pravi savet koji će hibrid postići najbolje rezultate imajući u vidu karakteristiku zemljišta sa kojim raspolažu i položaj u odnosu na izvor vode.