Počeo protest trafikanata – ne daju ljubavnicama moćnika da zazuzmu njihova mesta

trafikanti

Leskovac – Tridesetak vlasnika trafika u Leskovcu protestvovalo je danas ispred zgrade Skupštine grada sa zahtevom da gradonačelnik hitno obustavi proces javne licitacije za davanje u zakup lokacija za postavljanje kioska.

Po njihovim rečima već se unapred zna koje firme i pojedinci će dobiti mesta zbog čega će oni ostati bez posla.

nagradna igra

„Priča se o nekim obećanim lokacijama, o prijateljima i ljubavnicama koje će u tim trafikama biti zaposlene, ali biće vremena da i o tome progovorimo“ rekao je Nenad Anđelković, predstavnik Udruženja malih montažnih objekata Leskovac.

Trafikanti nisu želeli da danas kažu op kojim firmama i pojedincima je reč, ali su istakli da će svakog dana protestovati pred zgradom lokalne samouprave dok se ovaj, po njima nelegalan proces, ne obustavi.

“Nadamo se da do te licitacije neće doći ukoliko u ovom gradu ima još uvek vlada razum I razumevanje. U suprotnom, te iste lokacije I naše trafike dobiće ljudi koji su bogatiji od nas, a mi idemo na ulicu. Iselićemo se iz ovog grada” kazao je Anđelković.

Na osnovu jednog od predloga koji su gradski većnici odobrili na jučerašnjoj sednici, u Leskovcu će biti postavljena 64 kioska, a u Vučju, Brestovcu i Grdelici po 5. Za davanje u zakup prostora gde će biti postavljeni ovi montažni objekti, na period od najduže 5 godina, biće organizovano javno nadmetanje, odlučili su gradski većnici.