PRESUDA

visi-sud-u-leskovcu-2-novo-leskovac-mala
Viši sud u Leskovcu danas je objavio presudu po osnovu optužnice Višeg javnog tužilaštva u predmetu protiv bišeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i više povezanih lica.

 

Bivši gradonačelnik Slobodan Kocić je zbog zloupotrebe službenog položaja osuđen na godinu dana kućnog pritvora, bivša direktorka direkcije za urbanizam i izgradnju Dragana Stošić na kaznu zatvora od godinu i devet meseci zbog zloupotrebe službenog položaja i krivičnog dela gradjenje bez gradjevinske dozvole, dok je vlasnik preduzeća Produkt  Radovan Jovanović osuđen samo zbog krivičnog dela gradjenje bez gradjevinske dozvole na četiri meseca kućnog pritvora. Advokati osuđenih najavili su žalbu Apelacionom sudu na izrečene presude. Od optužbi su oslobođeni vlasnik preduzeća Energositetm Čogurić, Aeksandar Čogurić, nadzorni organi Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović i Ivan Đokić i šef gradilišta Produkta Mitko Kostadinov.

Ova grupa se Optužnicom Višeg javnog tužilaštva iz Leskovca teretila da je u saizvršilaštvu počinila krivično delo zloupotrebe službenog položaja i na štetu budžeta grada Leskovca i javnog preduzeća Direkcija za urbanizam i izgradnju probavila protivpravnu imovinsku korist od oko 100 miliona dinara za više povezanih krivičnih dela,  a u presudama se pominje samo manji deo ove sume .