Pri kraju radovi na atmosferskoj kanalizaciji u Manojlovcu

U selu Manojlovce privode se kraju radovi na dogradnji atmosferske kanalizacije u dužini od oko 220 metara na regionalnom putu drugog B reda, čime se rešava višedecenijski problem nagomilavanja vode. Vrednost ovih poslova je dva miliona i sto sedamdeset hiljada dinara, a izvođač je preduzeće “Invest produkt” iz Lebana.

Problem nagomilavanja atmosferskih voda na ovoj saobraćajnici, koji se poklapa sa regionalnim putem drugog B reda, aktuelan je dvadeset pet godina. Naime, od 1995, kada je izgrađen auto-put, atmosferska kanalizacija zbog odsecanja dela kanalizacione mreže nije u funkciji, pa su i najmanje količine padavina otežavale saobraćaj.

“Izgradjena je atmosferska kanalizacija u dužini od 225 metara, sedam šahti, prelaz ispod državnog puta, povezivanje na postojeću atmosfersku kanalizaciju pored državnog puta, kao i  izliv na kraju cevovoda. Svi ovi radovi urađeni su na osnovu projekta koji je uradilo Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja”, nakon saglasnosti Puteva Srbije.”, rekao je Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja”.

Rešavanje ovog problema će umnogome olakšati život i rad stanovnicima Manojlovca, ali i susednih sela, istakao je Žarko Bogatinović, narodni poslanik:

” Ovde žive i rade najbolji poljoprivredni proizvođači. Dvadeset sela koja gravitiraju oko Manojlovca koriste ovaj pravac. Zbog toga veliku zahvalnost gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću, koji je sa svojim timom prepoznao ovaj problem i pristupio njegovom rešavanju.”

Marija Rajković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, istakla je da će grad Leskovac nastaviti sa ulaganjima ovog tipa, a sve u cilju poboljšanja uslova života sugrađana.

Inače , pri kraju su i radovi na vodovodnoj mreži u ulicama Zeke Buljubaše i Radeta Žunića, započeta je izgradnja atmosferske kanalizacije u Zelenoj zoni, a uskoro će krenuti i radovi  na vodovodnoj mreži u Prvomajskoj ulici, rečeno je ovom prilikom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *