Gradski većnici o planovima detaljne regulacije, ekspropijaciji ….

Gradski većnici na današnjoj sednici  usvojili su predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za spomenik kulture Skobaljić grad, kao i za  nekoliko puteva i  gradskih naselja.

Usvojene su i odluke o pokretanjima postupaka za eksproprijaciju nepokretnosti  u korist grada, za izgradnju površina oko humanog groblja u Bobištu i za deo ulice u Gornjem Stopanju.Većnici su odlučili i da se raspiše oglas za prodaju 7 parcela u javnoj svojini.

Predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije za spomenik kulture Skobaljić grad na površini od nešto više od 21 hektara, obrazložila je Jasminka Milenković, novi šef Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Leskovac.

„Cilj izrade ovog plana je zaštita arheološkog nalazišta, za šta je inače zadužena lokalna samouprava – rekla je Jasminka Milenković.

Ona je objasnila, da područje koje je obuhvaćeno ovim planom čine površine: šume, šumsko zemljište, vodozemljište, reka Vučjanka i kanal, površine javne namene, deo državnog puta i arheološko nalazište, kao nepokretno nekategorisano kulturno dobro. Sredstva za izradu plana obezbeđena su iz programa EU PRO i to  preko programa sa Vladom Srbije i kofinansijerom EU.

Usvojen je i predlog odluke o planu detaljne regulacije veza sa državnim putem Leskovac – Vladičin Han – Vranje -Bujanovac sa putevima na području Bogojevce – Donja i Gornja Lokošnica, u dužini od 1 500 metara. Gradski većnici odobrili su nekoliko odluka o izradi planova detaljne regulacije za delove stambenih prostora u više naselja u Leskovcu. Ciljevi ovih planova, kako je naglasila Jasminka Milenković, je saniranje i uvođenje novih naselja u zakonske okvire.

Većnici su odlučili da se pokrenu postupci utvrđivanja javnog interesa za eksproprijaciju  nepokretnosti  u korist grada za izgradnju  dela ulice Dubočice u Gornjem Stopanju. Ista odluka doneta je i  za izgradnju  saobraćajne površine, zelenila, pešačke staze i kompleksa humanog groblja  u Bobištu. Donet je i predlog odluke o raspisivanju oglasa  za otuđenje putem javnog  nadmetanja, neizgrađenog građevisnkog zemljišta u javnoj svojini grada. Radi se o sedam parcela, koje su predviđene za različite namene, i nalaze se po jedna u  naseljima Kumalak i Slavku Zlatanoviću, četiri kod Stare stočne pijace i jedna u Zelenoj zoni zapad.

CH: Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave Leskoac

Javno nadematnje će se održati  6.oktobra u sali Skupštine grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*