08baterije

Leskovac – U okviru projekta “Koliko su korisne toliko su opasne baterije “Udruženje Porečje iz Vučja organizovalo je danas ispred marketa Zlatan trag u naselju Dubočica akciju prikupljanja potrošenih baterija. Ovom prilikom sakupljeno je oko 1000 istrošenih baterija.

Ova akcija bila je jedna u nizu koje se sprovode sa ciljem da se opasni otpad kao što su prazne baterije ne odnosu na istu deponoju na koju ide ostali otpad. U Srbiji je od 2010. godine na snazi pravlnik koji predviđa odvojeno sakupljenje i tretman istrošenih  baterija.

“ Oduševljeni smo odzivom sugrađana. Ovo nismo očekivali, pa za sve nije bilo majica koje smo obećali“ rekao je predstavnik Udruženja Porečje, Dušan Stošić.

Projektom “Koliko su korisne toliko su opasne baterije “ predviđeno je da Leskovac dobije četiri kontejnera za odlaganje baterije ispred velikih marketa, a tri škole koje budu najuspešnije u decembarskom takmičenju u prikupljanju potrošenih baterija dobiće po jedan digitalni fotoaparat. Ovaj projekat sprovodi Udruženje Porečje iz Vučja, a finansira ga Fondacija Trag kroz program javnog zagovaranja, u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice i uz podršku USAID-a.

Be Sociable, Share!
TVL-ONLINE
PITAMO VAS:

Da su raspisani lokalni izbori za koju stranku bi glasali u Leskovcu?

View Results

Loading ... Loading ...
Kategorije

Jutro
Jutro
SportskoOko
VREME: iz minuta u minut

Current conditions for Leskovac as of Thu, 20 Mar 2014 10:00 am CET

Mostly Cloudy

High: 23° Low: 8°

Mostly Cloudy

Feels like: 9 °C

Barometer: 1029.4 mb and steady

Humidity: 76%

Visibility: km

Dewpoint: 8 °C

Wind: 0 km/h

Sunrise: 5:36 am

Sunset: 5:43 pm

Powered by Yahoo! Weather