Proširen teren u Velikoj hali SRC “Dubočica”, cilj rukovodstva i lokalne samouprave održavanje takmičenja evropskog karaktera

U Velikoj hali Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ završeni su radovi na proširenju terena, vrednosti 2,2 miliona dinara. Ovo je bio povod za posetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i drugih predstavnika lokalne samouprave ovoj ustanovi. 

Radovi su, između ostalog, podrazumevali rušenje dela tribina i postavljanje novog parketa.

-Proširenje terena, ali i drugi radovi koji će uslediti u narednom periodu, poput izgradnje medija centra, proširenja svlačionica, zamene stolica na tribinama, imaju za cilj stvaranje boljih uslova za sportiste i ispunjavanje standarda za održavanje takmičenja evropskog karaktera- istakao je Miodrag Rajković, direktor ove ustanove, dodajući da se posle dužeg vremena sređuje i mala hala, koju koriste najmlađi sportisti. 

Andrija Atanasković, gradski većnik, podsetio je na izdvajanja iz budžeta lokalne samouprave za oblast sporta. Pored 125 miliona dinara, koliko je ove godine opredeljeno za finansiranje rada klubova i organizacija, tu su i ulaganja u sportsku infrastrukturu, kao i 144 miliona za rad Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“.

Na konferenciji se obratila i Dušica Topić, jedna od najboljih atletičarki, koja se u Leskovcu priprema za evropsko takmičenje. Kako je istakla, namera joj je da u gradu na Veternici otvori osnovnu školu sporta.

-Želim da kao trener mlade talente usmerim na vreme na zdrave stilove života, jer se bavljenjem atletikom, koja je baza sporta, sprečavaju problemi poput deformiteta kičmenog stuba i stopala. Ovde sam šest meseci, živela sam i van Srbije, ali srce me ovde vuče. Empatija, odnosi među ljudima, čine da se ovde osećam preporođeno. Naravno, Beograd mi je srcu, tu sam živela, ali u Leskovcu imam veći mir- istakla je Dušica.

Da je cilj grada da obezbedi što bolje uslove za bavljenje sportom, istakao je i gradonačelnik Cvetanović, koji je kao jedan od primera naveo to što će, prema dogovoru sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Đurovićem i rukovodstvom, džudisti Milanu Mihajloviću biti na raspolaganju 150 do 200 metara kvadratnih prostora u ovom sportskom centru, gde će moći da se obučavaju sportisti u borilačkim veštinama.

Inače, Sportsko rekreativni centar “Dubočica” osnovan je pre 40 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *