Prosvetari hteli da tuže grad: Traže svoje putne troškove

nichic

Leskovac – Iako Zakon o radu predviđa isplatu putnih troškova zaposlenima za dolazak i odlazak s posla, bez ikakvih ograničenja u pogledu udaljenosti njihovih domova od radnih mesta, u poslednjih 10 godina prosvetnim radnicima na području grada Leskovca ovi troškovi se isplaćuju jedino ukoliko do posla moraju da pređu više od 4 kilometra.

Nezadovoljstvo među radnicima  zbog ovakve situacije je veliko, ali se oni nadaju da će gradske vlasti ispuniti data obećanja da u sledećoj godini počne redovna isplata ovih troškova svim radnicima.

„Ukoliko se data obećanja ispune prosvetni radnici biće izjednačeni sa ostalim budžetskim korisnicima kojima se putni troškovi odavno isplaćuju bez izuzetaka“ objašnjava predsednik Sindikata obrazovanja Srbije za Jablanički okrug Aleksandar Ničić.

Još početkom ove godine stotinak radnika obratilo se Sindikatu obrazovanja sa namerom da preko suda ostvari svoja prava po ovom osnovu. 

Samo preko pravne službe ove organizacije svoju nameru ostvarilo je dvadesetak prosvetara, dok preostali čekaju ishod pregovora sa gradskima vlastima koji traju skoro godinu dana.

Za isplatu putnih troškova za sve zaposlene u obrazovanju na području grada Leskovca potrebno je između 16 i 20 miliona dinara godišnje. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *