Skupština: Opozicija protiv budžeta za 2014. godinu

unnamed

Leskovac – Demokrtaska stranka nije podržala budžet za 2014. godinu. Budžet je veliki tri milijarde 375 miliona i 498 hiljada dinara.

„Buđžet za sledeću godinu nije razvojni, nije investicioni i nije stabilizujući, rekao je odbornik demokrata Miodrag Miladinović.

Nakon petočasovne rasprave odbornici lokalnog parlamenta usvojili su budžet grada Leskovca za 2014. godinu, koji iznosi tri milijarde 375 miliona i 498 hiljada dinara. Sa sopstvenim prihodima budžetskih korisnika od 90 miliona i 960 hiljada dinara on će iznositi tri milijarde 466 miliona i 458 hiljada dinara.

Za budžet  je galasao 51  od ukupno 75 odbornika. Uzdražano je bilo 17 odbornika Demokratske stranke.

Nakon detaljnog objašnjenja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića kako je protekla finansijska 2013. godina, u šta se najviše para uložilo i o čemu se najviše pažnje obraćalo kada je pravljen predlog budžeta za 2014. godinu, odbornici uglavnom opozicije su u višečasovnoj diskusiji konstatovali da i u godini na izmaku i u narednoj neće biti investicionih zamaha, da se Leskovac nalazi u stagnaciji i da bez privlačenja novih investitora i revitalizacije privrede predloženi budžet za narednu godinu neće moći da se realizuje.

Odbornici su se uglavnom u diskusiji osvrtali na pozicije u budžetu koje se odnose na socijalu, sport i poljoprivredu ali i mogućnostu rešavanja infrastrukturnih problema i zapošljavanja ljudi.

Odbornici opozicije smatraju da ni u godini koja je na izmaku ni u narednoj nema investicionih zamaha i da bez privlačenja novih investitora i revitalizacije privrede u Leskovcu predloženi budžet za narednu godinu neće biti realan.

Odbornici Skupštine grada Leskovca u prepodnevnom delu zasedanja raspravljali su o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra 2013. godine i predlogu rebalansa budžeta za tekuću godinu koji za 15 posto biti manji u odnosu na planirani i iznosi 3 milijarde, 216 miliona i 943 hiljade dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *