Protest protiv “naj” gradonačelnika

unnamed (1)

Leskovac – Stotinak građana protestovalo je danas pred zgradom Skupštine grada nezadovoljno radom gradonačelnika Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika.

Kako je ovom prilikom rečeno, oni će pokrenuti i peticiju za smenu prvog čoveka Leskovca.

Nakon razgovora sa predsednikom Skupštine grada Živojinom Stefanovićem, protestanti su se razišli.

Najbrojniji među protestantima bili su radnici Interleminda i vlasnici trafika.

Trafikanti su ponovo zahtevali da se pod hitno obustavi proces licitacije za davanje u zakup prostora gde će biti postavljeni kiosci , dok radnici Interleminda traže da se pokrene proizvodnja i da se zaustavi plenidba imovine u ovoj fabrici.

unnamed (2)

Pod parolama: „Političari = izbori su prošli, gde su obećanja?“, „Život dajemo, trafike ne damo“, „Vučiću, spasi nas!“, „Leskovačka dijagnoza smrt građanima“ i „Ne dajemo svoja radna mesta“ ovi ljudi krenuli su da iskažu svoje nezadovljstvo, kako tvrde, zbog samovolje gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

„Gradsko veće ne postoji. Sve odlučuje sam Cvetanović, a oni dižu ruke za ono što im on kaže“ tvrdi jedan od protestanata Ljubiša Stojanović.

unnamed (3)

U jednom trenutku, protestanti su uzeli kartone, posedali na sred ulice Pana Đukića i na dvadesetak minuta blokirali saobraćaj.

 „Mnogo brzo si se ti zaboravio Cvetanoviću. Ovaj narod te je birao da mu pomogneš, a tvoja osionost će skupo da te košta“ poručio je gradonačelniku Nebojša Mišić, predstavnik trafikanata.

Građanima se u protestu pridružio i pokret Dveri.

Predstavnici protestanata sastali su se sa predsednikom Skupštine grada Živojinom Stefanovićem koji im je obećao da će ih gradonačelnik Leskovca primiti na razgovor u subotu.

Kako najavljuju, ukoliko se i tada ne nađe rešenje za njihove probleme, radnici Interleminda i vlasnici trafika će nastaviti sa protestima u ponedeljak i spavati pred zgradom Skupštine grada.