PROTEST: Radnici “Balkana” ne veruju u leskovačko pravosuđe

balkan

Leskovac – Manjinski akcionari Hotelsko ugostiteljskog preduzeća Balkan protestvovali su danas ispred zgrade Višeg suda u Leskovcu zbog neprocesuiranja odgovornih za brojne zloupotrebe učinjene nakon privatizacije i izuzetno loše situacije u ovoj firmi.

»Iako je Apelaciono tužilaštvo iz Beograda još juna prošle godine usvojilo naš prigovor na odluku Višeg javnog tužilaštva da odustane od gonjenja osumnjičenih, sa obrazloženjem da nema osnova za pokretanje krivičnih prijava, i naložilo da se pod hitno izvrši kontrola i da se o ovoj odluci obaveste institucije u Beogradu, Viši javni tužilac Danilo Blagojević ni posle devet meseci nije procesuirao spornu dokapitalizaciju« istakao je predsednik Upravnog odbora manjinskih akcionara Balkana, Grujica Ivković.

On je dodao da ga ni zamenik višeg javnog tužioca Biljana Savić koja je novembra od njega uzela dopunsku izjavu pod izgovorom da želi da ubrza proces nije obavestila kako je veštačen ovaj predmet, predat sudskom veštaku, pre dve nedelje iako je prošlo već deset dana od kako je obećala da će to učiniti.

” Da li agregat Vodovoda može da bude sredstvo za dokapitalizaciju jer mi ne proizvodimo, ne prodajemo i ne transportujemo struju. Kako i pod kojim okolnostima je Tara Invest i Athens grupa postala vlasnik ugostiteljskih objekata HUP Balkan  i zašto je iskorišćen hipotekarni kredit od dva i po miliona evra uzet 2008. godine, kredit od pola milona dolara uzet 2007. i kredit od 625 hiljada evra uzet 2011. godine koji je dat Verano motorsu i u koje svrhe je potrošeno pola miliona evra dobijenih od prodaje objekata preduzeća” pitao je Grujica Ivković.

Ivković je najavio da će Društvo manjinskih akcionara Balkana svake nedelje organizovati proteste koje će proširiti i radikalizovati ako im se u roku od tri dana ne omogući uspostavljanje kontakta sa ministrima pravde i privrede, Nikolom Selakovićem i Igorom Mirovićem, jer od njih očekuje odgovore pošto više nemaju poverenja u leskovačko pravosuđe.