Uskoro kreće letnje održavanje puteva

letnje odrzavanje

Leskovac – Iako bi danas kalendarski trebalo da počne letnje održavanje puteva koje je u nadležnosti gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju, poslovi će krenuti  odmah po  završetku sprovođenja  procedure za izbor izvođača radova.

„Odluka o tome ko će biti zadužen za ove poslove biće doneta u najskorije vreme“ rekao je za Televiziju Leskovac, direktor Direkcije, Slaviša Zlatanović.

„S obzirom na to da smo imali izuzetno blagu zimu i slabe snežne padavine, ostvarena je značajna ušteda tokom perioda zimskog održavanja puteva. Ta sredstva će se usmeriti u letnje održavanje koje će krenuti odmah nakon donošenja  odluke o tome ko će biti izvođač radova“ rekao je Slaviša Zlatanović, direktor Direkcije za urbaniuam i izgradnju.

Dodatna sredstva koja će biti namenjena letnjem održavanju puteva pomoći će da ove godine i veći broj ulica u gradu  dobije asfalt, napominje Zlatanović.

Pored asfaltiranja ulica  prioriteti tokom trajanja poslova na letnjem održavanju saobraćajnica biće sanacija udarnih rupa i uređenje trotoara  i šetališta.