PSSS Leskovac: Počela obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava elektronskim putem

U Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi u Leskovcu počela je redovna godišnja obnova, odnosno registracija poljoprivrednih gazdinstava, koja se sprovodi elektronskim putem preko platforme e-Agrar.

U elektronskoj platformi e-Agrar, koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede, poljoprivrednici imaju mogućnost upisa, zatim promene, kao i obnove podataka. Obnova registracije poljoprivrednicima donosi mogućnost da kasnije konkurišu za subvencije resornog ministarstva, objašnjava Dalibor Cvetanović, direktor PSSS Leskovac.

“Obnova gazdinstva se radi u dva koraka, klikom na “obnovu gazdinstva”, a pre toga moj savet je da proizvođači izvrše uvid u svoje biljne strukture i tačno vide šta se nalazi na parcelama koje su upisane u gazdinstvu i postaviti te kulture”, ističe Cvetanović.

Za poljoprivredna gazdinstva je od ključne važnosti da prilikom obnove unesu tačne podatke, jer u suprotnom mogu izgubiti pravo na neke od subvencija.

Inače, proizvođači imaju mogućnost da status poljoprivrednog gazdinstava regulišu do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

One thought on “PSSS Leskovac: Počela obnova registracije poljoprivrednih gazdinstava elektronskim putem

  1. Ne mogu pristupiti svom nalogu na e-agrar posle kupovine novog telefona.
    Imam nalog, obnovu registracije sam preko njega radio prošle godine, podneo zahtjev za subvenciju i dobio novac.
    Sada ne mogu pristupiti nalogu posle kupovine novog telefona
    Šta treba uraditi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *